Prinși cu ocaua mică la Bruxelles
Ce face o instituție publică (europeană) când rezultatele studiului pe care l-a comandat și plătit arată altceva decât le convine prietenilor. Desigur, aplică principiile imparțialității și bunele practici în reglementari, face public studiul și reglementează în conformitate cu datele științifice din acesta.
Răspuns greșit!
Instituția prin reprezentanții săi citează numai ce îi convine si se face că uita de concluziile care deranjează “sponsorii”. Parcă vorbim de teoria conspirației, nu-i așa?
Ei bine, în anul 2014 Comisia Europeana a comandat un studiu despre efectele pirateriei online. După cum ne spun unele industrii, pirateria online este cea care distruge Hollywoodul, artiștii și cam orice industrie online bazată pe limitarea accesului la un produs.
Rezultatele studiului însă au arătat ceea ce se vedea din rezultatele financiare ale industriilor care țipau sus și tare: efectele negative sunt limitate iar accesul nerestricționat la informație generează profituri suplimentare.
Este o dovadă concretă, independentă și comandată de o instituție care se presupunea că este imparțială și legiferează pentru binele nostru al tuturor.
Aiurea!
Comisia Europeana a ales să ascundă studiul, menționând doar efectele minore și legiferând de parcă i se dicta de la Hollywood. Ca să fim corecți, nu la Hollywood se luau deciziile ci mai aproape, la Paris și Berlin, de unde marile companii deținătoare de presă țineau bine sub control politicienii. Puterile presei, nu-i așa? Puterea de a promova minciunile politicienilor și puterea de a promova unii politicieni și a-i asasina mediatic pe alții.
Așa cum în ultimii ani am aflat despre negocieri de tratate internaționale secrete, despre legi și contracte cu dedicație, nu ar trebui să ne mire că nici la nivelul Comisiei Europene adevărul nu mai are valoare iar manipularea și corupția sunt la fel, doar că se numesc lobby, la Bruxelles.
Toate bune si frumoase, utilizatorii de internet rămân vaca de muls pentru „industrii creative” în care intermediarii și monopolurile înfloresc în timp ce creatorii și artiștii sunt plătiți cu mai nimic.
You must be logged in to post a comment.