Trump a dat solutia pentru Romania

Trump salveaza Romania

Asta este ceea ce ne trebuie pentru a salva societatea românească. Informația pe care o așteptam este acum disponibilă, iar fenomenul se repetă urmând câțiva pași simpli. De fapt nici măcar nu e nevoie să faceți ceva, pentru că deja ați făcut. Zarurile au fost aruncate.

Așa încep de regulă articolele scrise pentru ca voi să dați clic pe legăturile spre anumite site-uri. Site-uri care câștiga bani din afișarea reclamelor sau care urmăresc crearea unui anumit curent de opinie. Pentru că un articol ce conține o fărâmă de adevăr și o minciună poate genera reacțiile dorite de manipulatori.

Pe Internet suficienți oameni nu mai stau sa citească mai mult de câteva rânduri. Uneori ajunge doar o poză și un rând de text. Alte dăți ajunge doar titlul, pentru ca tu să dai like și share. Fără să citești, fără să  verifici dacă ai răspândit o minciună sau nu. Fără să verifici dacă știrea de ultimă oră era de acum 2 ani. Fără să își pese de timpul celor care vor vedea titlul și poate vor citi articolul.

Pentru că ești educat de Google și Facebook. Pentru că modelul lor de afaceri este ruperea unor secunde din timpul tău și vinderea lor celor care plătesc mai mult. Pe de altă parte  manipulatorii s-au adaptat și acum se folosesc de reflexele pe care ți le-ai creat, se folosesc de lipsa filtrului rațiunii critice, de credințele tale oarbe.

Lumea nu s-a schimbat. Doar unii au renunțat la o parte din timpul și rațiunea lor. Au ajuns să considere că titlurile sunt egale cu conținutul și orice este pe Internet este adevărat. Au devenit mașini de clickuri, muncitori neplătiți la fabrica de bani a altora și tâlhari ai timpului nostru. Pentru că alt nume nu se poate da celor care umplu rețelele sociale și Internetul de articole false pentru ca noi să dăm click pe ele. Pentru că fiecare secundă pe care o petrecem citind titlurile lor înșelătoare e una pe care ne-au furat-o.

Însă noi nu suntem victime neputincioase. Manipulatorii și hoții nu își pot face poftele dacă noi reacționăm.

Nu mai da like și share pe rețele sociale unor articole pe care nu le-ai citit.

Folosește funcțiile de „report” peste tot unde vezi articole false sau făcute pentru clickuri.

Explică prietenilor care răspândesc astfel de materiale care este problema.

Nu intra în discuții cu trolii și răspândacii.

Fii mai bun!